eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

Välttämällä perinteinen Windows-käyttöönotto säästöä jopa 85 %

Välttämällä perinteinen Windows-käyttöönotto säästöä jopa 85 %

Marrraskuun loppuun mennessä Chilit on vienyt onnistuneesti päätökseen Windows 10 -käyttöönoton useiden kymmenien asiakkaiden kanssa. Aiempien Windows-versioiden käyttöönotot tehtiin pääsääntöisesti siten, että Chilit rakensi ja testasi Windows-työaseman asennuspaketin, joka asennettiin yhdellä kertaa asiakkaan kaikkiin asiakkaan työasemiin, joko keskitetysti SCCM-palvelimelta tai käsin paikallisen IT-tuen toimesta. Windows 10 -käyttöönotoissa on havaittu hyväksi käytäntö, jossa vanhat työasemat toimivat vanhalla käyttöjärjestelmällä käyttöikänsä loppuun saakka ja uusiin työasemiin asennetaan Windows 10 sitä mukaa, kun niitä otetaan käyttöön. Tällä tavoin toteutettuna asiakkaat ovat säästäneet kustannuksia jopa 85 % perinteisiin käyttöönottoihin verrattuna.

Chilitin Windows 10 -projekteihin erikoistunut järjestelmäarkkitehti Risto Majoinen kertoo: ”Moni asiakkaamme on todennut, että on kustannustehokkaampaa ja joustavampaa toteuttaa roll-out uusien työasemien käyttöönoton kautta, kuin tehdä se perinteisellä kaikki työasemat kattavalla käyttöönotolla. Yritykset päivittävät työasemamallejaan yleensä kerran vuodessa ja kun ne lisätään saman tien olemassa olevaan työasemien asennuspakettiin, on uusiin työasemiin helppo asentaa yrityksen tarjoama Windows 10 sekä tarvittavat ohjelmistot, ilman minkäänlaista käsityötä.”

Chilit Kokkikoulu™ säästää kaikkien aikaa

Majoisen mukaan Chilit Kokkikoulu™ on tehostanut monen asiakkaan Windows-käyttöönoton läpivientiä: ”Suosittelemme lähes tulkoon aina Chilit Kokkikoulu™ -työpajaa ennen Windows 10 -projektia. Samalla käydään läpi, miten parannetaan käyttäjien työtehoa Windows 10:n lisäpalveluilla.”

”Chilit Kokkikoulun ensimmäisen päivän aikana yleensä suunnittelemme asiakkaalle mahdollisimman toimivan Windows 10 -ympäristön sisältäen Windows 10:n jakelun, hallinnan ja sovellusten toimituksen. Kokkikoulun toinen päivä on käytetty asiakkaan toivomien liiketoimintaa tukevien lisäpalveluiden läpikäyntiin, esimerkiksi Office 365:n käyttöönottoon tai etäkäytön parantamiseen. Työpajassa hyödynnämme eri ympäristöistä opittuja parhaita käytäntöjä, joita muokkaamme vastaamaan kyseisen asiakkaan tarpeita, koska ei ole kustannustehokasta keksiä pyörää joka kerta uudestaan. Näin toimimalla säästämme käyttäjien aikaa, hermoja sekä käyttöönottokustannuksia. Kun käyttäjiä ei jouduta häiritsemään paljoa, ovat he tyytyväisiä. Silloin voidaan käyttöönoton sanoa onnistuneen hyvin.” jatkaa Majoinen.

Chilit Kokkikoulun tuloksena asiakas saa ehdotuksen Windows 10 -käyttöönoton sisällöstä. Työpajan ansiosta ehdotus on aina täsmällisempi ja sisältää vähemmän epävarmuustekijöitä, kuin ilman Kokkikoulua annettu tarjous. Myös käyttöönoton työmäärä ja toteutusaikataulu pystytään arvioimaan hyvinkin tarkasti työpajan ansiosta. ”Moni asiakkaamme on ollut erittäin tyytyväinen siitä, kuinka nopeasti työt on saatu käyntiin heti Chilit Kokkikoulun jälkeen ja sitä nopeammin käyttäjät ovat päässeet hyödyntämään Windows 10:n etuja”, päättää Majoinen.

Joustava Windows 10 -käyttöönotto

Joustavan Windows 10 -käyttöönoton lähtökohtana on se, että työaseman asennus automatisoidaan täydellisesti, jolloin yrityksen IT-henkilöstön ei tarvitse käyttää aikaa käsin tehtäviin asennuksiin eikä myöskään häiritä työntekijöitä työntekoa tunteja kestävillä manuaaliasennuksilla. Työasemien asennukset tehdään joko keskitetysti yöaikaan tai itsepalveluna käyttäjän toimesta System Center Configuration Managerin avulla. Työasemissa olevan datan talteenotto ja palautus automatisoidaan myös. Windows 10:n asennuspaketti rakennetaan niin sanotun hampurilaismallin mukaisesti, jolloin asennuspaketin päivittäminen tai uuden työasemamallin lisääminen pakettiin on nopeaa tehdä. Tarvittaessa hoidamme myös työasemien hankinnan, esiasennuksen sekä logistiikan loppukäyttäjille asti ja tämän lisäksi on vielä saatavilla myös elinkaari- ja ylläpitopalveluasiakkaamme avuksi.

Sorry, comments are closed for this post.

Chilit tuottaa IT-palveluita, joita kukaan muu ei osaa, ehdi tai uskalla tuottaa. Asiakkaamme saavat meiltä kaikki IT-palvelut ja -ratkaisut käyttäjän taskusta pilveen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Chilit Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan Puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilit.fi


Support

support@chilit.fi


Laskutus

laskutus@chilit.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Asiakkaalle

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada kerran kuukaudessa kootusti tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!