eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

Aktia

Aktia

”Toimintavarma IT-ympäristö on meille äärimmäisen tärkeä, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme hyvin kaikissa tilanteissa. Siirryimme G7 Datan (nyk. Chilitin) IT-elinkaaripalveluiden asiakkaaksi koko organisaatiomme siirtyessä samaan sisäverkkoon vuonna 2013. IT-elinkaaripalvelut kattavat nykyään työasemien lisäksi myös tulostimien ja mobiililaitteiden elinkaaren ja sovellusten hallinnan. Nykyään myös HP:n konesaliratkaisut tulevat meille  Chilitin asiantuntijoiden kartoittamina ja toimittamina”, sanoo Aktia Pankin IT Technical Manager, Marcus Lemström.

Käyttövalmis laite suoraan käyttäjille

Chilit vastaa sataprosenttisesti Aktia Pankin konttoriverkoston it-laitehankinnoista, asennuksista ja toimituksista. Aktian työasemaympäristö kattaa noin 1 200 tietokonetta, jotka tilataan Chilitin verkkokaupan kautta.

”Alun perin Aktialle vakioitiin heidän tarpeisiin sopivat laitemallit. Sen jälkeen IT-elinkaaripalvelut toimivat siten, että asiakas tilaa verkkokaupan kautta laitteet ja ne toimitetaan suoraan loppukäyttäjille täysin käyttövalmiina noin vuorokauden sisällä tilauksesta. Ongelmatilanteissa lähituki toimii neljän tunnin vasteajalla.” kertoo Chilitin Vesa Kapanen

IT-elinkaarenhallintapalvelun ansiosta konttoreihin menevät tietokoneet ovat täysin esiasennettuja. Niissä on käyttöjärjestelmä, virustorjunta, laitekohtaiset ajurit sekä ohjelmistoimaget loppukäyttäjän tarvitsemista sovelluksista. Aktialla käytetään myös HP ThinClient -laitteita työasemavirtualisoinnissa.

”Kokonaispalvelu takaa työntekijöillemme luotettavasti toimivat työvälineet. Kaikki on sujunut loistavasti.” korostaa Lemström.

Tulostus tehokkaasti hallintaan

Aktia Pankin kaikkien toimipisteiden tulostuslaitteet kartoitettiin G7 Datan toimesta vuonna 2013. ”Kartoituksen perusteella tulostusympäristö vakioitiin pankin työntekijöiden tarpeisiin suunnitelluilla HP:n tulostin- ja monitoimilaitteilla. Alkuperäinen noin 500 laitteen kirjava tulostusympäristö on vaiheittain vakioitu ja uusittu erilaisilla HP:n monitoimilaitteilla ja perustulostimilla.” kertoo Chilitin tulostuksen hallintapalveluista vastaava Kati Virtanen.

Hän jatkaa: ”Vakiointi tuo selkeitä kustannussäästömahdollisuuksia tulostusympäristön osalta mm. silloin, kun väriaineiden tilaukset hoituvat automaattisesti. Ajansäästö on merkittävä, kun kenenkään ei tarvitse käyttää siihen erikseen aikaa ja kustannussäästö huomattava, kun kallista konttoritilaa ei käytetä varastointiin.”

Aktia Pankin tavoitteena oli saada tehokkaasti ja helposti hallittava tulostusympäristö. ”Arvostamme sitä, että tulostimet toimitetaan kaikkiin toimipisteisiin käyttövalmiina ja yhteensopivina. Laitekannan yhtenäistyessä olemme pystyneet hallitsemaan koko ympäristöä entistä tehokkaammin ja tämän ansiosta olemme saaneet selkeitä kustannusetuja aiempaan, niin ajansäästön kuin kustannusten osalta.” kertoo Lemström.

Puhelimet ja tabletit järjestykseen

Puhelimet ja tablet-päätelaitteet hoituvat Aktian henkilöstölle keskitetyn Aktian Service Deskin kautta. Yhtiön käyttöjärjestelmiksi on valittu iOS (Apple) ja Android (Samsung). Mobiililaitteiden MDM-palvelu otettiin käyttöön alkuvuodesta 2016 ja sen piirissä on tällä hetkellä noin 200 laitetta.

Chilitin mobiililaitteiden hallintapalveluista vastaava Sami Strömsten kertoo: ”Tavoitteenamme on tukea Aktian Service Deskiä konkreettisesti mobiililaitteiden hallinnassa, niin teknisesti kuin liiketoimintavetoisesti. Chilit varmistaa myös, että yhtiön tietoturva-asiat ovat ajan tasalla mobiiliasioissa.”

Chilit tarjoaa Aktialle kaikki palvelut mobiililaitteiden elinkaaren ajaksi. Käyttöönotossa hyödynnetään laitevalmistajien esiasennusprosessia, jossa laitteisiin asentuu automaattisesti käyttäjän MDM-profiilit. Huoltopalvelut hoituvat Aktian nimeämien pääkäyttäjien toimesta sähköisen etäkirjausportaalin kautta. Chilit hoitaa tarvittaessa myös mobiililaitteiden tietoturvallisen kierrätyksen. Aktia arvostaa Chilitin nopeaa ja oma-aloitteista palveluasennetta sekä nopeita laitetoimituksia.

Strategista kumppanuutta

Chilit toimittaa Aktian satoja palvelimia käsittävään konesaliympäristöön jatkuvasti uusia palvelimia ja verkkolaitteita, tarpeen mukaan.

”He ymmärtävät liiketoimintaamme ja tuntevat prosessimme. Se helpottaa yhteistyötä huomattavasti. He ovat kartoittaneet tarpeisiimme optimaaliset konesaliratkaisut. Toimintavarmuuden pitää meillä olla huippuluokkaa ja ratkaisujen skaalauduttava tarpeisiimme tehokkaasti. Yhtenäiseen teknologiaan perustuvan ympäristön ylläpito on helpompaa ja hallinta tehokkaampaa.”

”G7 Datan ja Chilitin yhdistyessä oli meille tärkeää kuulla, että G7 Datan osaajat jatkavat entisissä tehtävissään, sillä yhtiö on osannut panostaa joustavaan asiakaspalveluun ja rautaiseen ammattitaitoon ja sitä odotamme jatkossakin”, toteaa Marcus Lemström.

Chilit toteutti Aktialle myös Windows 10 -käyttöönottoprojektin.

Chilit tuottaa IT-palveluita, joita kukaan muu ei osaa, ehdi tai uskalla tuottaa. Asiakkaamme saavat meiltä kaikki IT-palvelut ja -ratkaisut käyttäjän taskusta pilveen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Chilit Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan Puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilit.fi


Support

support@chilit.fi


Laskutus

laskutus@chilit.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Asiakkaalle

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada kerran kuukaudessa kootusti tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!