eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

Orbis Systems

Orbis Systems

Orbis Systemsin IT-ympäristö uudistui hybridinä

orbissystems_logoTelecom- ja elektroniikka-alan yrityksille testaus- sekä laadunvarmistuksen järjestelmiä toimittava Orbis Systems Oy työllistää noin 90 ammattilaista, ja sen asiakkaat ovat kansainvälisestioperoivia yrityksiä. Yhtiö palvelee asiakkaita Suomen lisäksi myös Yhdysvalloissa, Intiassa ja Kiinassa. Entinen G7 Data Oy eli nykyinen Chilit Oy vastaa Oulussa pääkonttoriaan pitävän Orbis Systemsin IT-infrastruktuurin ylläpidosta, tuesta ja valvonnasta sekä toimittaa työntekijöille esiasennetut ja käyttövalmiit työasemat.

”Valitsimme silloisen G7 Datan IT-toimittajaksemme syksyllä 2014 suoritetun kilpailutuksen jälkeen. Heidän tarjouksensa vastasi sekä teknisesti että kustannusten osalta parhaiten tarpeisiimme. Yhtiön myyjien ja teknisten asiantuntijoiden osaaminen teki meihin myönteisen vaikutuksen, joten päätimme aloittaa yhteistyön vaiheittain”, sanoo Orbis Systemsin tuotekehityspäällikkö Ari Härkönen.

”IT-ympäristömme uudistuksessa piti huomioida, että meillä on useita toimipisteitä eri puolilla maailmaa. Halusimme uudistaa ympäristömme kustannustehokkaasti ja turvallisesti”, kertoo Härkönen. ”Kokonaisvastuu IT-ympäristömme toimivuudesta on ollut Chilitillä vuodesta 2015 lähtien.”

Ulkoistus vaihe kerrallaan

”Yhteistyömme alkoi Office 365 -pilvipalvelun käyttöönotolla. Toteutimme heille Office 365:n, joka sisältää yritystason sähköpostin ja Skype for Business -viestintätyökalut. Vastaamme pilvipalvelun hallinnasta ja toteutimme projektin niin, ettei siitä aiheutunut työntekijöille lainkaan katkoksia. Tarjouspyynnön laatimisessa ja projektin eri vaiheissa oli mukana kilpailutuksen tehnyt konsultti”, kertoo Chilitin Sami Strömsten.

”Sähköpostien siirto Office 365:een sujui erittäin hyvin, ja käyttöönotto meni jouhevasti. Skype for Business on meillä nyt ahkerassa käytössä, ja pyrimme tulevaisuudessa laajentamaan Office 365:n kattamaan myös Office-ohjelmistot. Meidän aiemmat pilvipalvelukokemukset liittyvät lähinnä Microsoft OneDriven käyttöön.” kertoo Härkönen

Onnistuneen Office 365 -projektin jälkeen seuraava vaihe oli laajentaa yhteistyötä it-infrastruktuuripalveluihin. Orbis Systemsin Windows-palvelimet sijaitsevat pääosin Oulussa, josta tuotetaan mm. yrityksen toiminnanohjaukseen tarvittava kapasiteetti. Palvelimien asennukset ja virtuaaliympäristön pystytyksen sekä viimeistelyn suoritti Oulussa G30-ketjun yhteistyöyritys. Samalla uusittiin Oulun palvelintila nykyajan vaatimusten mukaiseksi.

”Päätimme hankkia palvelimet omaan konesaliimme, ja ostaa niiden ylläpidon, tuen ja valvonnan palveluna. Skaalautuvuutta saadaan palvelimien, levyjen tai muiden resurssien määrää säätelemällä”, kertoo Härkönen. ”ICT-järjestelmät on käytettävissä suojatuin yhteyksin myös ulkomailta käsin.”

”Suosittelimme heille Windows Server 2012 -käyttöjärjestelmää, ja Microsoft Hyper-V -virtualisointialustaa. Vastaamme palveluna myös datan varmistusten valvonnasta ja raportoinnista.” kertoo Chilitin liiketoimintajohtaja Mika Huhtiniemi ja lisää: ”Olemassa oleva AD-ympäristö päivitettiin toiminnallisuuden parantamiseksi.”

Turvallinen ja kehittyvä ympäristö

Projektin seuraava vaihe oli asiakkaan työasemien siirtäminen elinkaaripalveluihin. Chilit toimittaa Orbis Systemsille käyttövalmiit kannettavat, kattaen esiasennetut Windows-käyttöjärjestelmän, virustorjunnan, ohjelmistot sekä laitteiden elinkaaren lopussa turvallisen kierrätyksen. Palveluun sisältyvät käyttötukipalvelut kattavat helpdesk- ja lähitukipalvelut. Helpdesk-palvelua tarjotaan globaalisti ja lähitukipalvelut G30-ketjun kautta valtakunnallisesti.

”Korkealuokkainen tietoturva ja valvonta ulottuvat jokaiseen tietokoneeseen. Meillä on reaaliaikainen laiterekisteri jokaisesta Orbis Systemsin tietokoneesta”, toteaa Huhtiniemi ja jatkaa: ”Valvonnan avulla voimme puuttua ongelmiin jopa ennen kuin loppukäyttäjä huomaa ongelman, lisäksi tämän kautta näemme systemaattisemmat haasteet, joten voimme näin pyrkiä kehittämään asiakkaamme ympäristöä entistä paremmin.”

Orbis Systemsin Härkönen kommentoi: ”Edellytämme tilanteisiin tarttumista ennen kuin ongelmat ehtivät syntyä. Arvostamme asiantuntevaa IT-tukea ja kykyä ratkaista ongelmat nopeasti.”

Orbis Systems halusi dokumentoidun ja jatkuvasti kehittyvän IT-ympäristön. ”Dokumentointi on saatettu hyvälle tasolle, ja haluamme kehittää ympäristöämme yhdessä Chilitin kanssa. He järjestävät meille pari kertaa vuodessa yhteisen palvelukokouksen, Chilit Kokkikoulun, jossa he esittävät meille kehitysideoita ja samalla suunnittelemme tulevaisuutta.” kertoo Härkönen.

Chilit tuottaa IT-palveluita, joita kukaan muu ei osaa, ehdi tai uskalla tuottaa. Asiakkaamme saavat meiltä kaikki IT-palvelut ja -ratkaisut käyttäjän taskusta pilveen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Chilit Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan Puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilit.fi


Support

support@chilit.fi


Laskutus

laskutus@chilit.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Asiakkaalle

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada kerran kuukaudessa kootusti tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!