eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

Pilvi tuo joustoa pc-laitteiden käyttöönottoon

Pilvi tuo joustoa pc-laitteiden käyttöönottoon

Windows 10 AutoPilot -palvelu tarjoaa uuden tavan ottaa käyttöön Windows 10 -käyttöjärjestelmällä varustettuja työasemia. Pilvipohjaisen AutoPilotin suosion arvioidaan kasvavan nopeasti, sillä laitetoimittajat kuten HP ovat ryhtyneet toimittamaan tammikuusta 2018 alkaen AutoPilotia tukevia PC-laitteita.

”AutoPilot on pilvipohjainen palvelu, jonka avulla käyttäjä voi tehdä itse uuden Windows 10 -laitteen käyttöönoton. Aluksi käyttäjä kirjautuu laitteeseen omalla yritystunnuksellaan ja vastaa muutamaan kysymykseen. Tämän jälkeen laite asennetaan etukäteen tehtyjen määritysten mukaisesti. Laite siirtyy käyttöönoton yhteydessä automaattisesti yrityksen hallintaan”, kertoo Chilitin ratkaisuarkkitehti Risto Majoinen. ”AutoPilotia voi hyödyntää joustavasti myös perinteisen asennusjärjestelmän rinnalla.”

”AutoPilot on herättänyt yrityksissä suurta mielenkiintoa, koska se helpottaa IT:n arkea, vähentää rutiinityötä ja säästää siten kustannuksia. Jatkossa Windows 10 -laitteen käyttöönotto voi tapahtua yhtä helposti kuin uuden älypuhelimen.”

Huolellinen testaus on kaiken a ja o

AutoPilotin hyödyntäminen edellyttää, että yrityksellä on käytössään Azure AD Premium sekä Microsoft Intune -hallintaratkaisu tai muu vastaava tuote. Laitteessa tulee olla esiasennettuna vähintään Windows 10 Professional versio 1703.

”AutoPilotin toiminnallisuudet rakennetaan Azuren ja Intunen päälle. Käyttöönotossa tapahtuvat asiat suunnitellaan huolellisesti. Testausvaiheessa tehdään määrityksiä, paketoidaan ohjelmistoja ja testataan, että kaikki toimii yrityksen haluamalla tavalla”, kertoo Majoinen.

”IT:n ei tarvitse tehdä tai ylläpitää käyttöjärjestelmäimageja ja laiteajurit löytyvät suoraan laitevalmistajan esiasentamasta käyttöjärjestelmästä. Näin rutiininomainen asennus- ja ylläpitotyö vähenee merkittävästi.”

AutoPilot tunnistaa laitteen, liittää sen oikeaan yritysprofiiliin ja siten yrityksen hallintaan. ”Asennus tapahtuu yrityksen määrittämällä tavalla, kattaen asetukset, päivitykset, sovellukset ja mahdolliset räätälöinnit. Asennuksen kesto riippuu käyttöön tulevien sovellusten määrästä sekä Internet-yhteyden nopeudesta. Laite voi olla käyttövalmis jopa 20 minuutissa.”

Soveltuu täydellisesti monille yrityksille

Pilvipohjainen työasemien käyttöönotto soveltuu Majoisen mukaan erityisen hyvin yrityksille, jotka hyödyntävät jo mainittuja pilvipalveluita, ovat maantieteellisesti hajallaan tai oma IT on hyvin kevyt.

”AutoPilot soveltuu täydellisesti uudelle yritykselle, jolla ei ole työasemien hallintajärjestelmää, mutta työasemien ja sovellusten halutaan olevan hallinnassa ja turvallisia käyttää. Se on erinomainen ratkaisu myös startup-yritykselle, joka tarvitsee työntekijöidensä käyttöön vaikkapa 40 uutta työasemaa”, kertoo Majoinen.

Yrityksen käyttäessä omaa hallintajärjestelmää, tavoitteena on asennuksien ja laitteiden pitäminen oman IT-yksikön hallinnassa. ”Autopilotia voidaan hyödyntää täydentävänä asennustapana. Ratkaisumallissa käytetään yrityksen omaa Windows 10-esiasennusta Autopilotin kanssa. Intunea käytetään rinnakkaishallintaratkaisuna, jolla hallitaan Internet-yhteyden päässä olevia laitteita. Näin kaikki yrityksen laitteet ovat hallinnassa, riippumatta siitä missä ne milloinkin ovat.”

Microsoft panostaa suuresti AutoPilotin kehittämiseen ja palvelu päivittyy koko ajan yritysten haluamaan suuntaan. ”Suosittelen yrityksiä tutustumaan AutoPilotiin, ja viemään asioita eteenpäin sellaisten asiantuntijoiden kanssa, joilla on vankka kokemus Windows 10:n käyttöönotosta, mukaan lukien sovelluspaketointi ja asennusten automatisointi. Eri asennusvaihtoehtojen tarjoamat hyödyt ja kustannukset on kyettävä kertomaan selkeästi, jolloin yritys voi valita heille parhaan vaihtoehdon.

Chilit onkin paras paikka aloittaa AutoPilotin käyttöönoton suunnittelu”, päättää Majoinen.

Sorry, comments are closed for this post.

Chilit tuottaa IT-palveluita, joita kukaan muu ei osaa, ehdi tai uskalla tuottaa. Asiakkaamme saavat meiltä kaikki IT-palvelut ja -ratkaisut käyttäjän taskusta pilveen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Chilit Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan Puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilit.fi


Support

support@chilit.fi


Laskutus

laskutus@chilit.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Asiakkaalle

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada kerran kuukaudessa kootusti tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!