eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

Moderni työpaikka tarjoaa huikean potentiaalin

Moderni työpaikka tarjoaa huikean potentiaalin

Nopeasti digitalisoituvassa taloudessa töitä halutaan tehdä ajasta, paikasta ja verkosta riippumatta millä tahansa laitteella. Moderni työpaikka lisää tuottavuutta ja työtyytyväisyyttä. Työntekijän päivittäin tarvitsemat sovellukset, tiedostot ja omat työtilat ovat aina käytettävissä. Moderni työpaikka parantaa teknologian käytettävyyttä ja tietoturvaa sekä lisää itsepalvelua.

Vuonna 2020 arviolta 72 prosenttia tekee työpaikan ulkopuolista työtä. Valtaosa työstä on jo yhdessä tekemistä. Töissä käytetään sosiaalisia työkaluja, ja käyttäjille olevien laitteiden määrä on nelinkertaistunut vuodesta 2012.

”Yrityksissä on vielä paljon parannettavaa matkalla kohti modernia työpaikkaa, eli Etätyö 2.0:aa. Liikkuva työ ja tiimityö tulevat edelleen lisääntymään. Etätyö 2.0 lisää työntekijän tehokkuutta, ja yhä useampi vaatii joustavia työvälineitä. Työpaikan houkuttelevuus paranee”, kertoo Chilitin ratkaisuarkkitehti Risto Majoinen. ”Asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa voidaan toimia yhä tehokkaammin. Myyntimiehet voivat esimerkiksi tehdä asiakkaalle tarjouksen mistä vain.”

Palvelu kerralla pilveen

Modernin työpaikan toteuttaminen vaatii Majoisen mukaan käyttäjien identiteettien, laitteiden hallinnan sekä tuottavuustyökalujen, datan ja sovellusten viemistä pilveen. ”Office 365 on ensimmäinen askel kohti Etätyö 2.0, ja käyttäjien identiteetit ovat Azure AD:ssa. Seuraavaksi veisin pilveen yhteiset dokumentit esimerkiksi SharePointilla, ja käyttäjien omat dokumentit OneDrive for Business -ratkaisulla. Siihen kun lisätään vielä Microsoft Teams, Yammer ja Skype, niin tilanne on tuottavuustyökalujen osalta hyvällä mallilla.”

”Etätyö 2.0 vaatii myös sovelluspalveluita ja yhteyksiä CRM:ään sekä toiminnanohjaukseen. Päätelaitteiden ja sovellusten keskitetty hallinta on välttämätöntä, ja sekin onnistuu myös erinomaista tietoturvaa tarjoavalla Intune-pilvipalvelulla. Datan suojaamista ja luokittelua voidaan tehdä Azure Information Protectionin työkaluilla”, sanoo Majoinen. ”Kun asiat tehdään oikein, niin yritys ottaa tärkeitä askelia kohti GDPR:n vaatimusten täyttämistä.”

”Pilveen voi edetä hallitusti palvelu kerrallaan, eikä yritysten tarvitse luopua ’on premise’ ympäristöistään. Konttorilla voi käyttää ’on premise’ ympäristöä ja etätöissä voi hyödyntää pilveä”, korostaa Majoinen. ”Näin käyttäjät saavat parhaan hyödyn.”

Laadukkaat PC-laitteet

Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan, ja sen tehostamiseen on tarjolla yhä tehokkaampia työkaluja. ”Jokaisen laitteen pitää olla keskitetysti hallinnassa, riippumatta siitä missä ne milloinkin ovat. Tämä on ehdoton vaatimus.”

”Moderni työpaikka vaatii myös laadukkaita PC-laitteita. HP Premium -sarjan laitteet tarjoavat erinomaista suorituskykyä ja hallittavuutta joustavaan työn tekoon. Akut kestävät pitkään, ja mobiili laajakaista takaa verkkoyhteydet. Ne tarjoavat runsaasti ominaisuuksia käyttäjän identiteetin, laitteen ja käyttöjärjestelmän suojaamiseen sekä internet selaukseen. Sähköinen näyttösuoja estää sivullisia näkemästä ruudulle. Laitteilla voidaan hyödyntää jopa sormenjälki- ja kasvotunnistamista.”

Etätyö 2.0 koostuu monista eri osa-alueista, ja se tulee edelleen lisäämään itsepalvelua sekä vähentämään lähituen tarvetta. HP:n laitteet tukevat Windows 10 AutoPilotia, eli käyttäjät voivat tehdä itsepalveluna uuden Windows 10 -laitteen käyttöönoton. ”Asennus tapahtuu yrityksen määrittämällä tavalla, kattaen asetukset, päivitykset ja sovellukset. Käyttäjät voivat itse hakea laitteilleen sovellukset yrityksen tarjoamasta sovelluskaupasta”, painottaa Majoinen.

Miten liikkeelle?

Majoinen suosittelee lähtemään liikkeelle Chilitin Kokkikoulusta.

”Pureudumme modernin työpaikan toteuttamiseen asiakkaan liiketoiminnan lähtökohdista. Tiekartta kertoo mitä kannattaa tehdä ja missä järjestyksessä. Varmistamme, että kaikki etenee hallitusti. Asiakkaamme voivat keskittyä täysillä oman liiketoiminnan kehittämiseen. Teknologian käytettävyys nousee uudelle tasolle, ja se on yritykselle selkeä kilpailutekijä. Moderni työpaikka mahdollistaa myös liiketoiminnan uudistamisen.”

 

Sorry, comments are closed for this post.

Chilit tuottaa IT-palveluita, joita kukaan muu ei osaa, ehdi tai uskalla tuottaa. Asiakkaamme saavat meiltä kaikki IT-palvelut ja -ratkaisut käyttäjän taskusta pilveen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Chilit Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan Puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilit.fi


Support

support@chilit.fi


Laskutus

laskutus@chilit.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Asiakkaalle

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada kerran kuukaudessa kootusti tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!