eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

Chilitin jouluevankeliumi 2019

Chilitin jouluevankeliumi 2019

Alla tämän vuoden versio Chilitin perinteisestä jouluevankeliumista, sisältää ehdottomasti tuotesijoittelua ja jouluista mieltä, olkaa hyvät!

 

Ja tapahtui niinä työpäivinä, että asiakkaan tietohallintopäällikkö antoi alaisilleen käskyn, että kaikki asiakkaan loppukäyttäjien Windows 7-työasemat oli jouluaattoon mennessä päivitettävä, koska Windows 7:n tuki oli 14.1.2020 mennessä päättymässä.

Tämä päivitys oli heille vuoden viimeinen työtehtävä ja piti tapahtua USB-muistitikuilla.

Ja niin he päivittivät Windows 10-asennusmedian, sovelluspaketit ja ajurit ja kopioivat ne USB-muistitikuille.

Ja he päättivät asentaa Windows 10:n päivityksenä Windows 7 -työasemiin, ilman testausta ja pilotointia, vanhan käyttöjärjestelmän päälle, koska heillä oli kiire joulun viettoon.

Päivityksen jälkeen asiakkaan loppukäyttäjät voisivat käyttää työasemia, joissa on asennettuna uusin Windows 10 versio 1909, jonka elinkaari olisi 30 kuukautta, eikä sitä tarvitsisi hetkeen päivittää.

Ja kesken asennusten tapahtui sitten niin, että yhtäkkiä kaikkien loppukäyttäjien työasemien käyttöjärjestelmän päivitykset pysähtyivät.

Ja lopuksi kaikkien työasemien näyttöön tuli vielä virheikkuna, Blue Screen of Death, koska siinä ei ollut enää tärkeitä perusprosesseja käynnissä.

Onneksi sillä seudulla oli sattumalta Microsoftin Account Managereita kertomassa asiakkailleen uusista palveluista ja he kuulivat loppukäyttäjien suuren hädän ja he riensivät kiiruhtaen heitä kohden.

Yhtäkkiä asiakkaan loppukäyttäjien eteen ilmestyi Pasku Veenanen Microsoftilta, ja kun Paskun suuri kirkkaus loisti heidän ympärillään, he ensin peljästyivät suuresti käyttäneensä laittomia Windows 10:n kopioita, jotka kaatoivat asennukset.

Mutta Pasku rauhoitti heitä ja sanoi heille:

”Älkää peljätkö, minä en syytä teitä käyttöoikeusrikkomuksista, vaan katso, minä demoan teille marraskuussa Ignitessa julkistetun Microsoft Endpoint Managerin käyttöliittymän, jolla te voitte hallita kaikkia päätelaitteita ja päivityksiä, ja joka on pian tuleva käyttöön kaikille SCCM- ja Intune-käyttäjille ympäri mailman.”

”Teille on Ignitessa julkaistu myös pilvipohjainen Azure Sentinel SIEM -palvelu, jolla voitte hetkessä rakentaa keskitetyn kybertilannenäkymän koko teidän IT-ympäristöön. Ja katsokaa, te voitte viedä Office 365 ja Microsoft 365 -ympäristöjen hälytykset Sentineliin ilmaiseksi vaikka tänään.”

”Ja tämä on teille merkkinä, te löydätte Chilitin asiantuntijoita Turkhaudantieltä Malmilta, moderneja työasemien hallintapalveluita konfiguroimassa ja uusia julkaistuja tietoturvapalveluita testaamassa.”

Ja yhtäkkiä asiakkaan loppukäyttäjien ympärille ilmestyi suuri joukko pikkujoulumielellä olevia Chilitin asiantuntijoita, jotka ylistivät suuresti Paskua ja sanoivat:

”Kunnia kaikille Pasku Veenaselle, Microsoftin Account Managereille, Chilitin työntekijöille sekä kaikille asiakkaille, jotka meiltä jatkuvia palveluita ostavat!”.

Ja kun Microsoftin työntekijät olivat palanneet Paskun johdolla takaisin Keilarantaan, niin Chilitin asiantuntijat puhuivat toisillensa:

”Menkäämme nyt pikaisesti Malmille katsomaan sitä, mitä on julkistettu ja minkä Pasku on meille jouluisessa julkistuksessaan luvannut”

Ja he menivät Malmille, ja he löysivät toimistolta uusia Surface Pro X -kannettavia, jotka oli otettu käyttöön Windows Autopilotin avulla, sekä Surface Hub 2S:n, jolla he voivat jakaa uusien palveluiden ilosanomaa kaikille asiakkailleen.

Ja kun he nämä olivat nähneet, alkoivat he heti tuottamaan moderneja työasemapalveluita, uusimmilla työkaluilla, niille asiakkaille, jotka heiltä olivat nämä työasemapalvelut tilanneet.

Ja ne asiakkaat, jotka eivät vielä olleet modernien työasemapalveluiden piirissä, olivat ihmeissään, millä työkaluilla Chilitin asiantuntijat tuota maailmanluokan työasemapalvelua tuottavat, ja halusivat saada samanlaista palvelua heillekin.

Myös Chilitin ohjelmistoryhmä huomioi uudet Igniten julkistukset ja he tutkiskelivat CSP-portaalista, kuuluivatko ne jo asiakkaiden olemassa oleviin tilauksiin ja päättivät tiedottaa niistä heti asiakkaita.

Ja ennen jouluaattoa asiantuntijat ja ohjelmistoryhmä palasivat koteihinsa kiittäen ja ylistäen uusia palveluita Kaizala-ryhmässä, jonka he olivat tätä varten perustaneet ja sovelluksen puhelimiinsa asentaneet.

Lopulta kaikki hiljentyivät joulun viettoon, kaikki omilla tahoillaan, katseet suunnattuna vuoteen 2020, jolloin Windows-ohjelmisto täyttää 35 vuotta.

 

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta omalle väelle, asiakkaille ja päämiehille!

T. Pääkokki

Sorry, comments are closed for this post.

Chilit tuottaa IT-palveluita, joita kukaan muu ei osaa, ehdi tai uskalla tuottaa. Asiakkaamme saavat meiltä kaikki IT-palvelut ja -ratkaisut käyttäjän taskusta pilveen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Chilit Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan Puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilit.fi


Support

support@chilit.fi


Laskutus

laskutus@chilit.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Asiakkaalle

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada kerran kuukaudessa kootusti tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!