eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

Chilit Oy:n liikevaihto kasvoi lähes 15 %, kannattavuus parani merkittävästi

Chilit Oy:n liikevaihto kasvoi lähes 15 %, kannattavuus parani merkittävästi

Digitaalisuus, IT-uhat sekä osaamisen vaateet – uusia mahdollisuuksia IT-yritykselle

Yksi ohjelmistolisenssien ja IT-infrapalveluiden suurimmista suomalaisyrityksistä, Chilit Oy kasvoi vuoden 2015 aikana lähes 15 % verrattuna edellisvuoteen nähden. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2015 14,5 miljoonaa euroa, joka on edelliseen vuoteen verrattuna 14,5 % (12,6 meur) enemmän. Tulos ennen veroja kasvoi 249 % ollen 0,55 miljoonaa euroa (0,16 meur). Vuoden lopussa yhtiössä työskenteli 39 henkeä (37).

Yhtiön liiketoiminta-alueita ovat ohjelmistolisenssipalvelut, it-infrapalvelut, pilvipalvelut sekä työasemapalvelut. Yhtiö teki vuoden 2014 lopussa päätöksen panostaa jatkuvien palveluiden (Chilit Pitopalvelut™) kehittämiseen kaikilla liiketoiminta-alueilla, mikä on mahdollistanut sekä liikevaihdon kasvun että kannattavuuden parantumisen. Yhtiön toteuttamien yksittäisten IT-projektien määrä laski yritysten säästäessä IT-investoinneissa yleisesti heikentyneessä taloustilanteessa. Vuoden 2015 aikana Chilitin asiakaskunta pysyi vakaana. Uusia asiakkuuksia yhtiö sai useita ja suurin osa näistä oli Chilit Pitopalvelu™-asiakkuuksia.

Vuonna 2015 yhtiö panosti työntekijöidensä asiantuntemuksen kehittämiseen, mikä edistää yhtiön tulos- ja kasvutavoitteiden saavuttamisessa jatkossakin. Kuluvana vuonna ydinosaamisalueisiin keskittyminen parantaa yhtiön kilpailukykyä entisestään jatkuvasti muuttuvilla markkinoilla.

Yhtiön toimitusjohtaja Timo Lipiäinen kommentoi:

”Mennyt tilikausi oli onnistunut. Saimme merkittäviä uusia asiakkuuksia ja valitsemamme strategia osoittautui oikeaksi. Yleinen heikko taloustilanne ei vaikuttanut liiketoimintaamme olennaisesti ja valitut toimenpiteet paransivat tulostamme olennaisesti. Liiketoiminta-alueillamme on yhä paljon kehitettävää strategian osalta ja kustannustehokkuudessa parannettavaa, joten tämä työ jatkuu kuluvana vuonna. Myös palveluiden ja yhtiön viestinnän kirkastaminen on tärkeässä roolissa vuonna 2016. Nykyhenkilöstön osaamisen kehittäminen aloitettiin viime vuonna ja se on osoittautunut tärkeäksi ja tulevaisuuden kasvua tukevaksi hankkeeksi. Tätä työtä jatketaan, mutta myös uusien osaajien löytäminen ja myyntivoiman parantaminen on olennaista.”

Tulevaisuuden näkymät positiivisia

Suomen talouskasvun odotetaan olevan yhä vuonna 2016 heikkoa ja yritysten IT-investointien ei odoteta kasvavan merkittävästi. Digitalisoituminen, alan uudet teknologiat sekä jatkuvasti kehittyneemmät IT-uhat kuitenkin pakottavat kuitenkin yrityksiä kehittämään IT-ratkaisujaan ja tapoja ylläpitää IT-infraansa ja -toimintojaan. Kustannuspaineet sen sijaan ajaa yrityksiä etsimään entistä kustannustehokkaampia ja toimivampia ratkaisuja. Työntekijöiden odotukset yrityksen IT-ratkaisuihin kasvattavat myös vaatimuksia sen tarjoamiin IT-ratkaisuihin. Alan jatkuvat muutokset johtavat siihen, että tekijöillä pitää olla osaamista ja yrityksillä kykyä reagoida entistä nopeammin. Nämä kaikki luovat Chilitille uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä IT:n osa- ja kokonaisulkoistuspalveluiden kautta että konsultointi- ja asiantuntijapalveluiden myynnin lisäyksen myötä.

”Yhtiön liikevaihdon odotetaan kasvavan voimakkaasti kuluvana vuonna. Kasvua puoltaa yritysten IT-investointihalukkuuden paraneminen, mikä on jo ollut nähtävissä alkuvuonna. Ensimmäisen kvartaalin liikevaihtomme kasvoi 32 %. Positiivinen asiakaspalaute edistää liiketoimintaamme. Asiakkaamme arvostavat tekevää ja aikaansaavaa tapaamme toimia sekä henkilöstömme osaamista.” toteaa toimitusjohtaja.

Lisäksi kuluvalla tilikaudella yhtiö kiinnittää entistä enemmän huomiota kustannusten hallintaan ja kannattavuuden parantamiseen. Yhtiön pidemmän tähtäimen toiminnan ytimessä on entistä paremmin määritetyt palvelut asiakkaille, sujuvammat sisäiset ja asiakasprosessit sekä osaamisen kehittäminen.

”Asiakkaillemme yksi tärkeimmistä asioista on sujuvan ja toimivan palvelun lisäksi henkilöstömme monipuolinen ja ajantasainen osaaminen. Tämä tarkoittaa osaamisen arviointeja, ahkeraa jatkuvaa kouluttautumista sekä itsenäistä osaamisen kehittämishalua henkilöstöltä. Haluamme olla tulevaisuudessa yksi IT-alan suosituimmista kumppaneista ja yksi halutuimmista työpaikoista alan osaajien keskuudessa.” toteaa toimitusjohtaja Lipiäinen.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Timo Lipiäinen, Chilit Oy, timo.lipiäinen@chilit.fi, 050 380 7377

Chilit Oy perustettiin 2010 rakkaudesta IT-alaan ja asiakaspalveluun. Yhtiö tuottaa IT-palveluita, joita kukaan muu ei osaa, ehdi tai uskalla tuottaa käyttäjän taskusta konesaliin. Yhtiössä on yhteensä 40 pippurista työntekijää Espoossa ja Turussa. Yrityksen liikevaihto oli 14,5 miljoonaa euroa vuonna 2015. Chilitin omistavat yrityksen työntekijät. www.chilit.fi

Sorry, comments are closed for this post.

Chilit tuottaa IT-palveluita, joita kukaan muu ei osaa, ehdi tai uskalla tuottaa. Asiakkaamme saavat meiltä kaikki IT-palvelut ja -ratkaisut käyttäjän taskusta pilveen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Chilit Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan Puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilit.fi


Support

support@chilit.fi


Laskutus

laskutus@chilit.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Asiakkaalle

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada kerran kuukaudessa kootusti tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!