eKauppa | Katso kaikki yhteystiedot |

6+1 tapaa taistella haittaohjelmia vastaan

6+1 tapaa taistella haittaohjelmia vastaan

Alle on listattu kuusi toimenpidettä, joita noudattamalla voit estää haittaohjelmien suorittamisen ja leviämisen verkossa. Suurin osa toimenpiteistä ei aiheuta lisäkustannuksia ja voidaan toteuttaa Windows 10:n sisäänrakennetuilla toiminnoilla heikentämättä työaseman käytettävyyttä.

1. Käytä työasemassa User-tason käyttäjätunnusta

Jo pelkällä Admin-oikeuksien poistolla pystyttiin estämään vuonna 2017 99% selaimiin kohdistuneista tietoturvauhkista. Admin-tunnusten poistossa voidaan käyttää apuna Avecto Defendpointtia, joka on käyttäjähallintaan tarkoitettu palvelu.

2. Käytä työasemassa levynsalausta ja PIN-koodia

Monet luulevat, että levysalauksen tärkein tehtävä on salata tietoja, vaikka todellisuudessa sen avulla pyritään varmistamaan käyttöjärjestelmän eheys. Levysalaus toteutetaan Microsoft BitLockerilla, joka löytyy Windows 10 Professional, Enterprise ja Education -käyttöjärjestelmistä. BitLockerin toiminta perustuu salausavaimeen, joka tarvitaan tiedostojen avaamiseksi.

3. Määrittele työasemassa sallitut sovellukset

Ransomwarea eli kiristysohjelmia vastaan käytävä taistelu onnistuu parhaiten whitelisting-toiminnolla. Tähän suosittelemme ratkaisuksi Microsoft Applockeria, jonka avulla työasemille määritellään lista sallituista sovelluksista. Palvelu löytyy Windows 10 Enterprise ja Education -käyttöjärjestelmistä.

4. Ota käyttöön Windows Hello kirjautumista varten

Windows Hello mahdollistaa kirjautumisen Windows 10 -laitteisiin katseella tai kosketuksella. Palvelu mahdollistaa suuryritysluokan suojauksen tarvitsematta salasanaa. Useimmat sormenjäljen lukulaitteella varustetut tietokoneet pystyvät jo käyttämään Windows Hello -palvelua.

5. Pidä tietokoneesi ja ohjelmistosi ajan tasalla

Tietokoneen laiteohjelmistot, käyttöjärjestelmä, ajurit ja sovellukset on pidettävä ajan tasalla. Näin saadaan minimoitua työaseman hyökkäyspinta-ala, jota hyökkääjä yrittää hyödyntää.

6. Käytä työasemassa virustorjuntaa ja palomuuria

Windowsin tietoturvapäivitykset julkaistaan joka kuukauden toinen tiistai. Jos päivitykset eivät ole ajan tasalla, niin paraskaan antivirus ohjelma ei pidä työasemaa kurissa.

Lisäsuojaa MFA:sta

Yllä mainitut toimenpiteet eivät suojaa käyttäjää Office 365 -tunnusten kalastelua eli phishingiä vastaan. Phishingin torjumiseksi tulee ottaa käyttöön Azure MFA ja Conditional Access, jotka turvaavat käyttäjän Office 365 -tunnusta älykkään kaksivaiheisen tunnistautumisen avulla. Salasanan lisäksi käyttäjä saa esimerkiksi tekstiviestin puhelimeensa, jonka tunnusluku tarvitaan O365 -palveluihin kirjautumista varten.

Chilit tarjoaa moderneja tietoturvapalveluja työasemien ja käyttäjätunnusten suojaamista varten. Ole yhteydessä meihin jo tänään, ettet päädy huomisen puheenaiheeksi iltapäivälehtien kansiin.

Sorry, comments are closed for this post.

Chilit tuottaa IT-palveluita, joita kukaan muu ei osaa, ehdi tai uskalla tuottaa. Asiakkaamme saavat meiltä kaikki IT-palvelut ja -ratkaisut käyttäjän taskusta pilveen. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Chilit Oy

Helsinki: Turkhaudantie 5, FI-00700 Helsinki


Turku: Juhana Herttuan Puistokatu 3, FI-20200 Turku

Myynti

myynti@chilit.fi


Support

support@chilit.fi


Laskutus

laskutus@chilit.fi

Laskutukseen liittyvät asiat, muissa asioissa olethan yhteydessä myyntiimme.


Katso kaikki yhteystiedot >

Sosiaalinen media

Asiakkaalle

Lataa etätuki

Liity uutiskirjeen tilaajaksi!

Haluatko saada kerran kuukaudessa kootusti tietoa IT-alan ajankohtaisista asioista? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!